Cursus

Nieuwe cursusdag: deze is nog niet gepland in verband met mijn eigen zwangerschapsverlof.

In het nieuwe jaar weer nieuwe data!

Van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze dag is inclusief een lichte lunch en diverse hand outs.

Ontstaan

Toen ik met mijn man Robert in Vietnam woonde en zwanger was onze eerste zoon Ché Zen volgden wij een cursus Hypnobirthing. Met name de ademtechnieken die je daar leert en de actieve rol van de partner spraken ons erg aan. Toen ik aan vriendinnen vertelde dat ik tijdens mijn bevalling deze technieken (gecombineerd met andere technieken) wilde toepassen tijdens mijn bevalling werd er gereageerd met: ‘ja hoor, tijdens een perswee niet persen maar doorademen. Klinkt leuk, maar wacht maar…’ Niet alleen vriendinnen zeiden dit, maar heel veel mensen in mijn omgeving. Toen de bevalling een vlotte werd en ik mijn bevalverhaal vertelde, waarin ik dus inderdaad kon vertellen dat ik niet geperst had maar door had geademd, kreeg ik te horen: ‘ja dat is mazzel, dan heb je gewoon geluk gehad want zo gaat een ‘normale’ bevalling niet’. Ook onze tweede zoon Luca is op deze manier ter wereld gekomen. Inmiddels ben ik bij genoeg andere bevallingen geweest om te beamen dat het echt kan en dat het een erg prettige en natuurlijke manier van bevallen is.

De cursus Lichter bevallen

Een bevalling wordt weleens vergeleken met een marathon. Het gekke is dat als je vertelt dat je je voorbereidt op een marathon er niet gek wordt opgekeken en je er juist in gestimuleerd wordt. Want zonder voorbereiding zal de finish een flinke uitdaging zijn. Toch? Voorbereiden op een bevalling is net zo belangrijk! Hoe meer je oefent en hoe duidelijker je de finish voor je ziet, hoe fijner de ervaring zal zijn en hoe makkelijker de bevalling zal verlopen. Natuurlijk heb je niet altijd alles in de hand, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

De cursus Lichter bevallen wordt in een groep gegeven in 1 hele dag. Je zit gewoon op een stoel of bank en hoeft zelf geen houdingen en dergelijke in de groep te oefenen (tenzij dit gewenst is). De volgende onderwerpen worden onder andere behandeld:

  • De werking van het zenuwstelsel
  • Ontspanningstechnieken voor, tijdens en na de bevalling
  • Ademhalingstechnieken uit de hypnobirthing
  • De partner als proces manager
  • Affirmaties
  • Massage en drukpunten
  • Bevalhoudingen
  • Bevalplan

De cursus kan ook individueel worden gegeven of samen met een bevriend stel.

Prijzen:

Lichter bevallen cursus in 1 dag                                     € 175,00 incl. lichte lunch
Lichter bevallen privé in 2 avonden bij jullie thuis:    € 350,00*

*als je het samen met een ander stel volgt bij jullie thuis, kun je deze prijs dus delen.